Geschiedenis Kapsalon Krijger 

Door: Andre Krijger

Het pand waar nu onze kapsalon in is gevestigd is in 1887 gebouwd. Van de oorspronkelijke voorgevel zijn nog een aantal kleine details terug te vinden in de huidige gevel.

Na eerst dienst te hebben gedaan als woonhuis, van Dhr. de Vletter (Dirigent van het muziekkorps), werd het een ijzerwarenzaak van Dhr. de Man, daarna is mijn opa hier in 1933 zijn kapsalon begonnen. Opa is op twaalfjarige leeftijd begonnen bij kapper Faasse aan de Oostdijk in Middelharnis als inzeper. In die tijd werd er op zaterdag nog tot elf uur ’s avonds geknipt en geschoren. Je verdiende ongeveer twee gulden vijftig in de week. Daarna is opa bij kapper Droger in Sommelsdijk gaan werken, en verbleef daar een hele tijd, tot hij op 2 december 1933 voor zichzelf begon.

Na 25 jaar werd het tijd voor de eerste verbouwing van de kapsalon, dat was in november 1958.In 1964 kwam mijn vader naar Middelharnis om bij zijn vader te gaan werken in de kapsalon.

Mijn vader was de jongste uit het gezin Krijger, en ook hij had zijn zinnen gezet op het kappersvak. Na eerst nog op het land en in de uien te hebben gewerkt besloot hij om naar de kappersschool in Dordrecht te gaan. In die periode is hij twee jaar werkzaam geweest bij Henk Maat kapsalons in Rotterdam.

In 1973 heeft mijn vader de kapsalon van mijn opa overgenomen. In oktober 1975 werd er verbouwd, de voorgevel werd gewijzigd en ook het interieur moest gemoderniseerd worden. In die tijd werkte opa nog volop mee en werd er zonder afspraak gewerkt, wat een gezellige drukte in de kapsalon gaf. In 1977 is mijn vader op afspraak gaan werken, dit omdat de wachttijden te lang werden.

In 1984 werd duidelijk dat ook ik kapper wilde worden. Na eerst een timmeropleiding te hebben gevolgd, ben ik naar de kappersschool in Rotterdam gegaan. Net als mijn vader heb ook ik twee jaar bij Maat kapsalons gewerkt, om in 1986 bij mijn vader te gaan werken. Drie jaar later moest er weer verbouwd worden, want ook mijn zus was het kappersvak in gegaan. Aan het pand werd een flink stuk bijgebouwd en de damessalon was een feit. De vernieuwde kapsalon werd geopend op 17 augustus 1988.

Door de toenemende drukte in onze salon werd besloten om in 1997 het totale interieur te vernieuwen, en de dames- en herensalon dezelfde look te geven. Na 10 jaar was dit niet overbodig. In 1998 kreeg mijn zus definitief versterking van Arina van Seters uit Dirksland. In het begin als stagiaire en inmiddels als vaste kracht. Sinds januari 2005 is ook mijn vrouw Marissa werkzaam in ons bedrijf, na 1 a 2 jaar in Rotterdam en 13 jaar bij kapsalon Bakelaar te hebben gewerkt in Den Bommel. Ook hebben wij versterking gekregen van nog 2 kapsters die in onze damessalon werkzaam zijn: Edith Anemaat en Myrna van Brussel.

In januari 2009 hebben wij onze damessalon uitgebreid en vernieuwd. De salon heeft een hele eigentijdse en gezellige uitstraling gekregen. Door deze verbouwing hebben we aan de achterkant ook een ingang kunnen maken. Dit betekent parkeren voor de deur en geen trappen meer. Dus zeker ook fijn voor onze klanten die niet meer zo goed ter been zijn.

In 2012 hebben wij onze herensalon grondig aangepakt. Het hele interieur ging eruit en er kwam een stoere mannelijke look voor terug, met veel houten elementen een een grote wachttafel om rustig een krantje te kunnen lezen. In maart van dat jaar is mijn vader gestopt met werken en ging hij van zijn welverdiende pensioen genieten. Uiteraard was hij nog steeds op de achtergrond aanwezig de eerste jaren, maar dat is na verloop van tijd steeds minder worden. Zijn plaats werd ingevuld door Jacolina Vervloet uit Oude-Tonge.

In 2013 was het 25 jaar geleden dat mijn zus haar dameskapalon is gestart, uiteraard hebben wij dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op een mooie zaterdag in september is haar een receptie aangeboden door de kapsalon en werd zij gefeliciteerd door haar familie en haar klanten.

Ook onze kapsalon kon niet achterblijven op het gebied van digitaliseren en vanaf februari 2015 is het mogelijk om online uw afspraak te maken bij onze kapsalon.

 

Maak hier uw afspraak

Dat betekende voor ons een enorme vermindering van de telefoontjes tijdens het knippen. Een groot voordeel voor de klanten is dat zij nu 24 uur per dag zelf hun afspraak kunnen boeken. Dit kan maximaal 1 jaar vooruit, op dit moment gaat ongeveer 35% van al onze afspraken over de digitale snelweg.

Door wijzigingen in ons personeelsbestand, werden wij genoodzaakt om wederom op zoek te gaan naar een dames- en herenkapster. Die werd gevonden in Klazina Aupperlee uit Nieuwe-Tonge. Zij werkt vanaf oktober 2018 in onze salon. Op dit moment zijn wij met 6 dames- en herenkapsters en 1 herenkapper in onze salon de klanten aan het bedienen.

In februari 2019 is de damessalon opgeknapt, want na 10 jaar was het wel weer tijd voor een opfrisbeurt. alles werd gesausd en geschilderd. Uiteraard werd er gekozen voor een andere kleur, dit geheel in stijl met de huidige trend. De kozijnen en deuren werden zwart geschilderd en de muren gebroken wit en verschillende wanden met een zand kleur, dit zodat er een intiemere sfeer onstaat in de salon. Door Kieviet Montage uit Middelharnis werden 2 nieuwe kasten gemaakt en wat ander klein meubilair waardoor het geheel weer af was.

Zoals u heeft kunnen lezen zit Kapsalon Krijger niet stil, wij proberen met de tijd mee te groeien om de klanten nog beter te kunnen helpen, dit alles in een prettige omgeving.

Wij hopen dan ook u te mogen verwelkomen in onze kapsalon.